“Не е установена и драскотина по тялото й! Искам да

...
 
“Не е установена и драскотина по тялото й! Искам да
Коментари Харесай

Гл. комисар Любомир Николов за “битото” момиче: Не е установена и драскотина по тялото й

 

“Не е открита и драскотина по тялото й! Искам да опиша всички обстоятелства за момичето, което се появи в няколко национални малките екрани, и разгласи, че е било ритано и бито от полицейски чиновници в корема, като те са ѝ обяснявали, че го вършат, с цел да няма деца. Веднага, както и в другите случаи, се самосезирах и назначих инспекция. ”Това съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи гл. комисар Любомир Николов, който бе изслушан в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.

“Иззел съм цялата документи по случая, тъй като момичето е било арестувано първо районно. Запознах се с материалите. Веднага след постъпването ѝ в първо районно същата е превозена до лечебно заведение, където са ѝ направени цялостни и обстойни прегледи за безусловно всичко, в това число и за кръв. Абсолютно всички органи на момичето са били прегледани и медиците не са установили даже и одраскване по нея. В протокола ѝ за персонален обиск сътрудниците са записали, че в нея са е открита маска за прикриване на лицето ” добави той.

 

 

По-рано през днешния ден столични служители на реда излязоха на митинг пред Народното събрание.Те не желаят дейностите на полицията да бъдат политизирани. Протеста им е импровизиран и приканиха да спре да се политизира конфликта с футболните почитатели от 16-ти ноември. Те показаха поддръжката си към министъра и към потърпевшите им сътрудници по време на конфликтите с футболните почитатели.

Илия Кузманов, зам.-председател на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, съобщи че изрично се разграничават от политизирането на Министерство на вътрешните работи и политиците са прекалили.

Safenews припомня, че по-рано министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че не толерира и не приема никакви форми на принуждение. Както върху мирни жители, по този начин и върху служители на реда.

Всеки, който е позволил демонстрация на принуждение във вечерта на митингите, ще бъде разследван и ще понесе отговорност, уточни министърът.

Той напомни, че е разпоредил ускорени вътрешни инспекции и ограничения за предварителна защита на сходни случаи в бъдеще.

 

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР